"Als dat wat je doet niet werkt.. doe het dan anders"

'Gratis' loopbaanadvies, mogelijkheden:

Je wilt graag gebruik maken van coaching en inzicht in welke vergoedingsmogelijkheden er zijn. Er zijn meerdere manieren voor particulieren en werknemers om toegang te krijgen tot een 'gratis' coachbudget. Ik heb een aantal opties voor je inkaart gebracht.

Werkgevers

Voor werkgevers zijn de kosten van loopbaanbegeleiding, coaching en outplacementbegeleiding aftrekbaar. Werkgevers zijn steeds vaker bereid coachingstrajecten te vergoeden gezien de effectiviteit van de coaching. Specifieke redenen hiervoor zijn bv: goed werkgeverschap, het belang van persoonlijke ontwikkeling, verhoging arbeidsproductiviteit, verzuimpreventie, dreigende arbeidsongeschiktheid en snelle re-integratie na ziekte. Als je probleem werkgerelateerd is, informeer dan bij je werkgever/manager naar de mogelijkheden.

De afdeling personeelszaken beschikt vaak over een opleidings-of bijzonder budget wat besteed kan worden aan coaching. De kans is tevens aanwezig dat in je CAO een coach- of opleidingsbudget is opgenomen. Je kunt de CAO online vinden of bij je werkgever/HR manager opvragen. Je kunt alvast een gratis en vrijblijvende kennismaking plannen voor advies. We zorgen dan ook voor een passende offerte voor je werkgever/HR manager waarin duidelijk staan omschreven wat de coaching oplevert en wat het kost.

Transitievergoeding bij ontslag sinds 1 juli 2015

Vanaf 1 juli 2015 krijg je bij ontslag een financiële vergoeding. Dit heet de transitievergoeding. Voorwaarde is dat je 2 jaar of langer in dienst bent geweest. Dit geldt voor zowel vaste als tijdelijke werknemers. Je kunt de transitievergoeding bijvoorbeeld gebruiken voor loopbaancoaching/scholing om de overstap naar een andere baan makkelijker te maken. Het kabinet wil werkgevers en werknemers stimuleren te investeren in coaching en scholing tijdens en na afloop van een baan om zo snel nieuw werk te vinden. Voor meer informatie: transitievergoeding.  

Werk je in een ziekenhuis?

Dan heb je op basis van de CAO Ziekenhuizen eens in de 5 jaar recht op vergoeding van een loopbaantraject!

Werk je bij een woningcorporatie?

TVM Werk & Advies is FLOW-adviseur (t.b.v. Wooncorporaties). De stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties maakt het mogelijk voor woningcorporatiemedewerkers om gratis gebruik te maken van verschillende interessante loopbaantesten en dit aan te vullen met twee loopbaanadviesgesprekken. Het resultaat is inzicht in wat je kunt en wat je wilt, plus voorbeelden van richtingen en functies die goed bij je passen. Op de website van Flow Web kun je een demo uitproberen. Voor meer informatie over het inzetten van vertrouwelijk en professioneel loopbaanadvies via FLOW kun jevrijblijvend contact met ons opnemen.

Werk je bij het Rijk? 

Ben je rijksambtenaar en de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk geweest? Het A+O fonds Rijk biedt je de kans om de regie van jouw loopbaan in eigen hand te nemen. Grijp nu je kans en vraag een subsidie van € 1500,- excl. btw aan voor een loopbaanadvies via het A+O fonds Rijk. Dit kan bij TVM Werk & Advies omdat ik voldoe aan de eis: register loopbaancoach CMI gecertificeerd op niveau B.

Wil jij zelf aan de slag met je loopbaan, binnen of buiten de rijksoverheid? Het loopbaanadvies helpt jou om je plek te vinden op de arbeidsmarkt - op grond van jouw kwaliteiten van vandaag en je mogelijkheden in de toekomst. Voor het aanvragen van een vertrouwelijk en professioneel loopbaanadvies kun je op je werk bij je leidinggevende of de P&O-afdeling terecht. Het kan ook buiten je werksituatie door tussenkomst van het A+O fonds Rijk via de website. Hierdoor is anonimiteit verzekerd. Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet: houd het voor jezelf en trek je eigen plan of kaart het aan bij je jaarlijkse loopbaangesprek. Rijksmedewerkers kunnen in ieder geval nog tot en met juni 2017 het gratis loopbaanadvies via het A+O fonds Rijk aanvragen.

Nu weten of jij in aanmerking komt voor het gratis loopbaanadvies via het A+O fonds Rijk? Via deze link  link kun je direkt checken of je ervoor in aanmerking komt. Door het beantwoorden van een aantal vragen weet je in een paar minuten of je aan de gestelde eisen voldoet. Als dat zo is, krijg je per mail een uitleg over hoe je het loopbaanadvies aanvraagt.

Kosten van loopbaanadvies en opleiding zijn aftrekbaar voor particulieren bij je belastingaangifte

Kosten voor coaching, loopbaanbegeleiding en training zijn vaak boven een bedrag van € 250 volledig aftrekbaar van je belasting als "scholingskosten". Als particulier kun je de kosten (incl.BTW) als scholingskosten aftrekken, mits het doel het verkrijgen van een (nieuwe) baan is of effectiever presteren op je werk. Er moet voor de aftrekbaarheid dus altijd een verband bestaan met inkomstenverwerving. De exacte voorwaarden die de belastingdienst hieraan stelt zijn de volgende ( bron: belastingdienst 2017):

 • De opleiding of studie ( in dit geval: coachingstraject) is gericht op je huidige of toekomstige beroep
 • Er is sprake van een leertraject waar bij je onder begeleiding van de coach kennis op doet
 • De kosten voor studie zijn voor jou of voor je fiscale partner. Kosten voor de studie van je kind mag je niet aftrekken
 • Het bedrag dat je mag aftrekken bedraagt ( na vermindering van de drempel) niet meer dan €15000
 • Je totale kosten zijn hoger dan de drempel van € 250. Dit betekent dat de kosten al na twee/drie afspraken volledig aftrekbaar zijn.   

Wil je gebruik maken van deze regeling? Wij zorgen ervoor dat er een duidelijke omschrijving van de begeleiding op je factuur vermeld wordt. Alle informatie lees je op deze specifieke site van de belastingdienst.  

Ondernemers kunnen de kosten opvoeren als bedrijfskosten

De kosten voor coaching en trainingen zijn voor zelfstandige ondernemers fiscaal aftrekbaar als bedrijfskosten. Alle informatie lees je op deze specifieke site van de belastingdienst.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Indien je het coachtraject gebruikt om weer aan de slag te gaan en nu een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt dan is de kans groot dat je volledige coachtraject vergoed wordt. Het beste kun je dit vooraf informeren bij je verzekering.

Heb je een WW, WAO/ WIA uitkering ?

Vraag dan aan je werkcoach/ arbeidsdeskundige bij het UWV naar de mogelijkheden. Deze zijn er! Op de site van het UWV tref je actuele informatie aan.

Persoonsgebondenbudget

In sommige situaties kan je vergoeding krijgen via het persoonsgebonden budget (PGB).

Wel gecoached willen worden, maar kom je rond van een sociaal minimum? Stichting Talentcoach

Dan kan Stichting Talentcoach iets voor je betekenen. Talentcoach is er voor mensen die moeten rondkomen van een sociaal minimum, graag hun leven weer op de rit willen krijgen, maar geen idee hebben wat ze willen of kunnen. Een talentcoach kan ze daarbij helpen. Talentcoach bevindt zich in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam en heeft al ruim 600 mensen met succes getraind. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de website: Talentcoach.

De regels veranderen regelmatig, aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer informatie?

Bel mij terugMail mij l HomeBenieuwd wat ik voor je kan doen? Vrijblijvend persoonlijk advies
Kiezen voor TVM
 • Ruime ervaring op het gebied van mens, ontwikkeling, werk en organisaties
 • Geïntegreerde aanpak waarbij je als totale persoon groeit en bewust wordt
 • Betrokken, maatwerk, gecertificeerd
 • Flexibel: afspraken tussen 08.00-22.00 en in het weekend
 • Gratis kennismaking en advies
 • Landelijk netwerk van gespecialiseerde (loopbaan) coaches, trainers en adviseurs
 • Kennis arbeidsmarktmogelijkheden
 • Persoonlijke niet tevreden - geld terug garantie
@Inspiratienu Nieuwsbrief
 • Inzichten
 • Ervaringen
 • Aanbiedingen
 • Tips

Meld je aan

 

Netwerken
Trucella van Moorselaar

"Sluit je aan bij mijn netwerk"

"Netwerken werkt"
''Solliciteren is een vak''
"Een coach zorgt ervoor dat je op plekken komt waar je zelf geen toegang tot hebt"
''Doen waar je goed in bent''
''Je leven achterwaarts begrijpen, voorwaarts leven''
''Investeren in inzichten is investeren in jezelf''
''Alles wat je traint daar word je beter in''
"Als je overweegt te stoppen, bedenk dan waarom je begon"
''Een ja maar is eigenlijk een nee want..''
''Voer de regie over je leven''
''De dingen zijn niet zoals we ze zien..''
''Waarom werk ik hier eigenlijk?''
''Als je praat vertel je wat je weet, als je luistert leer je''
"Het leven is niet ingewikkeld, wij doen ingewikkeld"
"Zij geloofde dat zij het kon en deed het"
contact

TVM Werk & Advies
Veembroederhof 273
1019 HD Amsterdam

020-4191591
06 40888662
info@tvmwerkenadvies.nl

 

Vergoedingen

Tarieven