Inspirerende boeken

Inspirerende boeken over je loopbaan/ persoonlijke ontwikkeling/ondernemen en leidinggeven waar ik zelf enthousiast over ben. Je kunt de boeken direct bestellen bij Bol.com of via de link op deze website. 

Het Slimme onbewuste I Ap Dijksterhuis I persoonlijke ontwikkeling

Denken met gevoel
Waarom helpt nadenken vaak niet bij het nemen van beslissingen? Ons onbewustzijn stuurt ons gedrag, ons denken en onze gevoelens. Inzicht in hoe menselijk gedrag werkt.


Laat los I Gijs Jansen I Persoonlijke ontwikkeling

Mag je niet positief denken?
Is het jou ook opgevallen? Mensen menen over het algemeen zelf alles onder controle te moeten houden, zijn bang voor gezichtsverlies, menen alles te moeten kunnen, willen onafhankelijk zijn. Tegelijk ervaar je dat je die strijd nooit wint. Tijd en energieverlies, zegt Gijs Jansen. Mag je dan niet positief denken? Tuurlijk wel! Zolang je maar bij jezelf blijft en niet probeert iemand te zijn die je helemaal niet bent. Je hoeft jezelf niet 'op te leuken', je bent al leuk genoeg zonder al dat geforceerde gedoe.


Wie heeft mijn kaas gepikt? I Ken Blanchard I persoonlijke ontwikkeling

Omgaan met veranderingen
Veranderingen gaan snel en komen vaak onverwacht. Hoe ga je daarmee om? Zie je een verandering als een uitdaging of word je erdoor verlamd?  De Kaasvoorraad is niet onuitputtelijk: een bedrijf reorganiseert, een partner gaat ervandoor, ziekte slaat toe - zekerheden ontvallen ons. Je krijgt inzicht wat voor angsten verandering teweegbrengt, hoe je die angsten met succes kunt overwinnen en hoe je uit verandering nieuwe kansen schept, zowel thuis als op het werk.


Nooit af I Martijn Aslander I maatschappelijke ontwikkeling

Loskomen van oude structuren
Nieuwe technologieën, vormen van samenwerken en verdienmodellen...de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Wat dat betekent voor de komende maatschappelijke ontwikkelingen komt aan de orde in dit boek...Loskomen van oude structuren is nodig...De (mogelijke) ontwikkelingen op de arbeidsmarkt maken innovatie van onderwijssystemen noodzakelijk: permanente educatie in plaats van de illusie dat je, na het volgen van een hoge opleiding 'af' bent. Van ‘lifetime employment’ naar employability, een inspirerend boek 


Dromen Durven Doen I Ben Tiggelaar I persoonlijke ontwikkeling

Leren anders doen
Wat is er nodig om de stap van dromen, naar durven en - uiteindelijk - doen te zetten? Wat zijn de geheimen van échte, blijvende verandering? Wat bepaalt 95% van je gedrag ( zonder dat je het merkt)?

Begin met het waarom I Simon Sinek I ondernemen

Elke CEO of directeur kan je vertellen wat zijn organisatie doet. Sommigen leggen ook uit hoe ze het doen, maar slechts enkele kunnen duidelijk uitleggen waaróm ze het doen. Sinek beschrijft het principe van de Gouden Cirkel: eerst het waarom, dan pas het wat en hoe. Het Waarom kan nooit geld of winst zijn, dat zijn resultaten. Het Waarom bepaalt het (voort)bestaan. Waarom ben jij gaan ondernemen? Waarom kopen klanten bij jou en niet bij anderen? De formule lijkt  simpel maar wat goed is, is vaak simpel ...wel handig als je het weet:)

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap | Stephen Covey

Het boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen. Een klassieker! Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons persoonlijk leven, diensten en organisaties kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben het leven en werken van velen ingrijpend veranderd. Zijn filosofie is tijdloos


Wil je meer informatie?

Bel mij terug l Mail mij l Home

"Een coach zorgt ervoor dat je op plekken komt waar jezelf geen toegang tot hebt"

“Overtuigend solliciteren is een vak"

"Je leven achterwaarts begrijpen, voorwaarts leven"

"Investeren in inzichten is investeren in de kwaliteit van je leven"

"Alles wat je traint daar word je beter in"

"Als je overweegt te stoppen met je ontwikkeling, bedenk dan waarom je begon"

"Voer de regie over je leven"

"De dingen zijn vaak niet zoals we ze zien …"

"Doe jij waar je goed in bent?"

"Als je praat vertel je wat je weet, als je luistert leer je"

"Het leven hoeft niet ingewikkeld te zijn, vaak doen wij ingewikkeld"