Methoden en technieken

“Methoden  en technieken: praktice what you preach”

Onmisbaar ... praktice what you preach! Waar we het met elkaar over hebben is doorspekt van ervaringsleren, theorie is het kader. Mens, dochter, partner, werkgever, werknemer, manager, ondernemer, opdrachtgever, collega, vriendin …ik heb ruime ervaring in al deze rollen. Ik ken de invloed van belemmerende gedachten op mijn welzijn in het leven en weet wat het je oplevert als je deze onderzoekt en een andere keuze maakt. 

Oplossingsgerichte coaching 

Een toekomstgerichte en oplossingsgerichte methodiek, dat is oplossingsgerichte coaching. Het zet je op korte termijn aan tot het formuleren van een positieve gedragsbeschrijving. En zorgt ervoor dat je je gewenste situatie sneller bereikt via zelf gevonden oplossingen. Effectief en efficiënt. 

The Work van Byron Katie

The Work van Byron Katie is een vorm van praktisch zelfonderzoek. Een krachtige, eenvoudige methode die je leert je gedachten te herkennen, te onderzoeken en niet voor waar aan te nemen. Vier vragen en omkeringen is het enige dat je nodig hebt om stressvolle gedachten te onderzoeken en te kiezen voor het gedrag dat bij jou past. Meer informatie:  www.thework.com

Neuro Linguisitsch Programmeren (NLP) - NLPcoaching

NLPcoaching is een methode die leidt tot inzicht en verandering met meer persoonlijke effectiviteit , flexibele communicatie en veranderingen in denken en doen.

Rationele Emotieve Therapie (RET)

De RET brengt emotionele gebeurtenissen in kaart volgens het ABC model. Door een specifieke situatie in gedachten te nemen, kun je inzicht krijgen in het ontstaan van emoties een de denkpatronen die daaraan ten grondslag liggen. Een methode om je belemmerende gedachten om te buigen tot effectieve gedachten. Deze therapie is de basis is van de hedendaagse Cognitieve Gedragstherapie.

MDI –Gedrags en Drijfverenanalyse 

De MDI Gedrags- en Drijfverenanalyse vertelt je hoe je handelt en hoe je je gedraagt. Het geeft een helder beeld van de manier waarop je op je omgeving reageert. Drijfveren zijn het waarom van de dingen die je doet de olie in jouw motor. De MDI profielen stellen professionals in staat om een helder beeld te schetsen van wat kan ik goed, wat vind ik leuk en welke baan past daar het beste bij? Zie het voorbeeld profiel Gedrag en Drijfveren

Enneagram

Dit enneagram model bestaat uit 9 persoonlijkheidstypes. Elk type heeft zijn eigen strategie die succes geeft en ook beperkingen met zich meebrengt. Door te bepalen welk enneagram type het meeste bij jou past, kun je herkennen waar je krachten en uitdagingen liggen. Een methode tot zelfontwikkeling, het geeft je inzicht in je karakteristieke emoties, gevoelens en gedragspatronen.

Kernkwaliteiten van Ofman 

Kernkwaliteiten van Ofman zijn je specifieke sterktes die je bij uitstek kenmerken. Iedereen heeft een aantal van deze kwaliteiten. Met de Kernkwadrant van Ofman, gaan we op zoek naar je kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen. Kernkwaliteiten zijn zo dominant, dat ze kunnen doorslaan en daardoor juist een valkuil voor je worden. Het identificeren van de kernkwaliteiten leidt tot zelfkennis en biedt je de mogelijkheid keuzes te maken in je gedrag. 

Mindfulness 

Mindfulness is een vaardigheid en helpt je te schakelen naar een rust toestand. Leert je beter om te gaan met je fysieke en of mentale klachten, stressmanagement op de werkvloer en leiderschapsontwikkeling (bron: Rob Brandsma) 

Mindmappen 

Een techniek om gedachten te ordenen en te structureren. 

Benieuwd naar welke werkwijze passend is voor jou? Maak nu een afspraak en verken je mogelijkheden.

Bel mij terug l Bel mij terug l Home

"Een coach zorgt ervoor dat je op plekken komt waar jezelf geen toegang tot hebt"

“Overtuigend solliciteren is een vak"

"Je leven achterwaarts begrijpen, voorwaarts leven"

"Investeren in inzichten is investeren in de kwaliteit van je leven"

"Alles wat je traint daar word je beter in"

"Als je overweegt te stoppen met je ontwikkeling, bedenk dan waarom je begon"

"Voer de regie over je leven"

"De dingen zijn vaak niet zoals we ze zien …"

"Doe jij waar je goed in bent?"

"Als je praat vertel je wat je weet, als je luistert leer je"

"Het leven hoeft niet ingewikkeld te zijn, vaak doen wij ingewikkeld"